Китай має підштовхнути Росію до припинення війни проти України. Про це заявив посол США у Китаї Ніколас Бернс, передає CNN.

За словами Бернса, Сполучені Штати хочуть, щоб Китай чинив тиск на Росію, щоб та припинила війну проти України.

“Що нам потрібно побачити з боку Китаю, то це підштовхування Росії до виведення своїх військ, щоб Україна могла повернути собі всю свою територію і знову стати повністю суверенною у всіх аспектах цього слова”, – сказав Бернс.

Посол заявив, що Китаю слід вплинути на Росію, щоб та припинила бомбардування мирних цілей в Україні.

“Було б корисно, якби Китай підштовхнув Росію до припинення бомбардувань українських шкіл, українських лікарень та українських багатоквартирних будинків. Ми стали свідками величезних людських жертв лише за останній місяць внаслідок цих жорстоких російських повітряних нападів та атак безпілотників на мирних жителів України”, – сказав він.

На думку Бернса, розмова між президентом Китаю Сі Цзіньпіном і президентом Володимиром Зеленським була “хорошим першим кроком”, але неясно, чи будуть за ним якісь дії.

“Ми хотіли б, щоб Китай був набагато жорсткішим у своїх рекомендаціях росіянам. Ми хотіли б, щоб дії щодо припинення війни здійснювалися якнайшвидше на умовах, звичайно, які може прийняти український уряд”, – заявив посол США в Китаї.

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *