Супутник зафіксував стягування зенітно-ракетних сил армії РФ на північ окупованого Криму – до села Філатівка поблизу Херсонської області. Про це повідомляє проект Радіо Свободи Схеми 8 травня.

На знімках, які є у розпорядженні журналістів, помітно збільшення російської військової техніки, серед якої є зенітні та ракетні комплекси.

Російські військові розмістили техніку у селі Філатівка на двох ділянках населеного пункту. У цьому селі з 2018 року перебувають казарми російських прикордонників.

За словами військового експерта, який на прохання журналістів проаналізував знімок, крім казарм, на цій території розташований склад паливно-мастильних матеріалів.

Анексія південного сходу. РФ готує “референдуми”

Також можна помітити близько двохсот бойових броньованих машин різного типу та вантажних та командних автомобілів. Окремо з’явилася великогабаритна техніка, яка, за словами експерта, може бути зенітними та ракетними пересувними комплексами.

Дивіться фото: РФ стягує зенітно-ракетні сили на північ Криму

“На вигляд можна сказати, що це один із трьох видів зенітно-ракетних комплексів, а саме: ракетна система залпового вогню Смерч, протиповітряний комплекс С-300 або оперативно-тактичний ракетний комплекс Іскандер”, – цитує видання військового експерта.

Останніми днями окупований острів Зміїний перетворюється на чергову Чорнобаївку. Напередодні повідомлялося, що ЗСУ знищили російський десантний катер типу Серна та два десантно-штурмові катери типу Раптор. Ще один Раптор суттєво пошкоджений, 46 росіян зі складу екіпажу та десанту загинули.

Також ЗСУ показали, як знищили десантний вертоліт окупантів над островом.

У четвер стало відомо, що у Чорному морі біля острова Зміїний горить підбитий російський фрегат Адмірал Макаров. Це другий за потужністю корабель Чорноморського флоту РФ після загиблої Москви.

Після початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року фрегат Адмірал Макаров обстрілював територію України крилатими ракетами Калібр. Про це докладно у матеріалі ЗСУ підбили фрегат Адмірал Макаров: що відомо.

 


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

 

 

 

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4476139-rf-stiahuie-zenitno-raketni-syly-na-pivnich-krymu

от Admini4