9 травня на українсько-білоруському кордоні з’явилися білборди, а на деяких пунктах пропуску, які наразі закриті, українські прикордонники ввімкнули гімн.

Джерело: Belsat.eu, речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”

Деталі: “Разом перемогли фашизм, разом переможемо рашизм”, — написано на білбордах. На них зображені люди під синьо-жовтим та біло-червоно-білим прапорами.

Також вранці у вівторок гімн України пролунав на блокпостах Прикладники, Вичівка, Городище, Копище, Виступовичі, Переброди.

У Державній прикордонній службі України пояснили УП мету нинішньої акції.

Пряма мова Демченка: “Україна суверенна і незалежна держава, яка бореться у кривавій війні, яку розв’язала Росія і яку підтримує керівництво Білорусі. Варто тільки пригадати 24 лютого минулого року, коли Білорусь відкрила свій кордон для проходження колон російської військової техніки, а також – як з території РБ летіли російські ракети.

Зараз Білорусь всіляко хотіла б це забути, стерти з пам’яті, або перекласти відповідальність на нашу країну. Тому наші захисники вкотре на нашому державному кордоні демонструють сусідній державі, що це територія незалежної України, а підтримка сусідами Росії вкрай не вірне рішення.

До того ж вони мають бачити і розуміти, що рашизм – це сучасний російський фашизм”.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *