Як повідомляє інтернет-портал «Опричники», до українських інтернет-розслідувачів потрапив документ, що свідчить про можливу підготовку російськими спецслужбами антиурядових виступів на території Західно-Казахстанської області у Республіці Казахстан.

Експерти повідомляють, що в цьому регіоні та його столиці м. Оральськ (або Уральськ, як його звуть росіяни), проживає найбільша кількість етнічних росіян, звідки випливає і найактивніша підтримка ідей «русского міра».

В документі йдеться, що співробітник ФСБ Владислав Терьохін 15 грудня минулого року організовував збройну провокацію проти Казахстану. Як стало відомо, кілька вантажівок зі зброєю мали за підробними документами виїхати в м. Волгоград, а звіти нелегально перетнути кордон з Казахстаном та потрапити в Оральськ. Повідомляється, що 10 грудня про плани російських спецслужб стало відомо Казахській розвідці, а від них місцевому підрозділу спецслужб. Буквально напередодні «спецоперації» з нелегального перетину вантажу про обізнаність казахських спецслужб стало відомо росіянам, які вимушені були перервати операцію.
Наразі жодних подробиць стосовно офіційної реакції Казахстану невідомо, проте 19 січня парламент Казахстану почав процес з очищення своїх рядів від депутатів, які лобіюють російські інтереси.

Від Admini4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *