Речник ЄС Петер Стано заявив у Брюсселі, що Євросоюз стурбований нарощуванням військових сил РФ вздовж кордонів України, але здійснює діяльність у нормальному режимі. Про це повідомляє Укрінформ.
 
“Ми робимо все можливе, аби досягти деескалації ситуації, знайти дипломатичне, політичне і мирне рішення. Що стосується евакуації іноземців – кожна країна має свої певні мотиви і критерії для ухвалення рішення про евакуацію своїх громадян. Для країн ЄС ми продовжуємо наші операції в Україні, як ми це робили ще до початку кризи”, – наголосив Стано.
 
З його слів, ЄС уважно стежить за розвитком подій, проводить регулярну оцінку ситуації, зокрема, за участю країн ЄС, що межують з Україною.
 
Нагадаємо, президент США Джо Байден звернувся до співвітчизників в Україні і закликав їх залишити країну через загрозу вторгнення Росії.
 
Після звернення Байдена з такими ж рекомендаціями в п’ятницю, 11 лютого, виступила чинна влада в Японії, Південній Кореї та Нідерландах.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4446576-krainy-mauit-vlasni-kryterii-dlia-evakuatsii-hromadian-z-ukrainy-rechnyk-yes

от Admini4