Лідер Білорусі Олександр Лукашко почав термінову нараду через ситуацію в Україні. Про це повідомляє zerkalo.io.
 
“Обстановка по периметру західних і південних кордонів змінилася”, – заявив Лукашенко.
 
З його слів, білоруські війська не беруть жодної участі у російській “спецоперації” в Україні.
 
Лукашенко переказав свою розмову із президентом РФ Володимиром Путіним про ситуацію в Україні.
 
“Він докладно посвятив мене в ситуацію і, найголовніше, у розвиток цієї ситуації. Як він заявив, мета проведення операції однозначна: це припинення геноциду народу в Донецькій та Луганській областях”, – заявив Лукашенко.
 
З його слів, він “особисто запропонував Путіну залишити деяку кількість Збройних сил” Росії на півдні Білорусі.
 
“Ми не були готовими прикрити південний напрямок у цій ситуації, адже українські підрозділи – військові, не прикордонні – висунулися до кордону і почали проводити там маневри. Ми це бачили, але у нас там ніколи не було військ. Тому я запропонував якусь невелику частину російських військ залишити там на південних кордонах, доки ми своїми Збройними силами не замінимо їх”, – сказав Лукашенко.
 
Він заявив, що мета цього – “щоб українці, керівництво і політики України ще раз зробили висновки і зрозуміли, що треба вирішувати за столом переговорів ці питання”, “а не те, що ми там готували якусь проти України війну”.
 
Нагадаємо, сьогодні рано-вранці президент РФ Володимир Путін оголосив про початок спецоперації на Донбасі. Невдовзі після цього у різних містах України сталися вибухи.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Джерело: https://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/4450811-bilorus-ne-bere-uchasti-u-spetsoperatsii-rf-v-ukraini-lukashenko

Від Admini4