70 років – поважний вік. Проживши 70 років людина повинна являти собою зразок мудрості, життєвого досвіду, розуму та бути живим прикладом для інших – тих, хто молодший за віком і ще не встиг пройти таку «школу життя», яку проходить людина за 70 років. Це – в ідеалі.

Безумовно, з роками втомлюються м’язи, слабшає зір, втрачається гострота реакції. Тіло втомлюється. І втомлюється мозок, який колись був інструментом розумової діяльності. Стає зрозумілим, навіть самій цій людині, що пора на відпочинок. До онуків та правнуків, до грядки з огірочками на фазенді, до теплої ковдри на колінах. І ніяких хвилювань, спокій, тиша… Це – теж в ідеалі.

Але навколишній світ – далеко не ідеальний. Далеко не всі, особливо- чоловіки, доживають до такого почесного віку. У тій же росії середня тривалість життя чоловіків навіть не дотягує до 67 років. Але за якоюсь диявольською примхою людина, яка б повинна була вже давно залишити цей світ, очистивши його від мерзенного смороду дряхлого тіла та чорних думок у старечій голові, не тільки дожила до 70, а ще й активно продовжує сіяти навколо себе смерть, сморід та тлін.

Нещодавно путіну виповнилося 70 років. Зажився вже… Дивно, але для диктаторів довголіття – це не дивина. Серед 55 авторитарних лідерів сьогодення, 11 – віком від 69 і вище. Тобто, якщо не вбити диктатора заздалегідь, то він має усі шанси бути страченим у пристаркуватому віці. Російське суспільство дозволило своєму тирану дожити до такої сивини. Воно то, як кажуть, ніколи не пізно, але краще б було років на 10-15 раніше перервати замкнуте коло бігу кремлівського бункерного щура. Краще було б для всіх…

Кривавий дідусь вже скільки всього натворив у своєму проклятому житті, що вже не заслуговує навіть на природню смерть. Навіть від хвороби. Хіба що від прижиттєвого повільного гангренозного процесу, при повному розумі та під мовчазним спостереженням лікарів, які б не давали пацієнту втратити свідомість від болю та жаху, з яким би він спостерігав, як від власного тіла відвалюються шматки, що кишать черв’яками. Світова прем’єра від НТВ! Від творців реаліті-шоу «Дім-2» та «За склом»! Скільки ще протягне диктатор! Робіть ваші ставки! Перегляд платний!

І нічого, що платний! На таке «шоу» більшість з глядачів погодилося б витратити останні гроші. Особливо, якщо б наприкінці шоу, розвалене на шматки тіло зібрали до купи, привели до тями і повторили процедуру «на біс». А у фіналі – відпавша від тулуба ботексна голова ще й би заспівала щось з репертуару газманова або «любе». «Оскар» за кращу чоловічу драматичну роль гарантовано…

Мрії. Безумовно – досить хворобливі та кровожерливо-мерзенні по своїй суті. Але на інші мрії від тих, кого за роки свого безжально довгого правління кривавий кремлівський диктатор позбавив щастя, надії, перспектив, самого життя, путін не заслуговує.

Дуже хочеться, щоб розбираючи подарунки на день народження, серед звичних книжок, алабаїв, боксерських діамантових рукавичок та еротичних календарів від «юних шанувальниць», все ж таки знайшов ювіляр і конверт з білетом у перший ряд на найближчий концерт кобзона. Вже пора. Поки ще є вільні місця. Бо завдяки Збройним Силам України концертна зала дуже швидко заповнюється послідовниками путіна та його опричниками. Пора вже диктатору зайняти своє почесне місце та розпочати шоу «співочої перуки»! 

АвторЮрій Федоренко, Керівник ГО Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод

от Admini4

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *